Jornades i congressos – edicions anteriors

JORNADA DE TREBALL SOCIAL. NOUS ESCENARIS, NOVES REALITATS

19 de març de 2015

 

Programa

1 Programa Jornada de Treball Social 19 de març2 Programa Jornada de Treball Social 19 de març

El moment especialment complex pel que està passant la nostra societat repercuteix en el benestar dels ciutadans. Ens trobem nous perfils d’usuaris i llurs famílies que demanen la nostra intervenció i, al mateix temps, les poblacions que eren vulnerables ara estan més deteriorades.
Ara més que mai, hem de tenir ben present quins són els principis de la nostra professió i elevar al màxim el valor afegit que aportem els treballadors socials a la intervenció de casos: la valoració holística de les situacions i la consideració dels principis bioètics en la nostra pràctica diària.
Tots aquests elements els hem de conjugar amb l’encàrrec institucional que rebem, la valoració que fan els propis usuaris de la seva situació i els objectius de tots els serveis de la comunitat que estem intervenint.
En la jornada que us presentem volem crear un espai on es parli de les noves realitats i de quina manera aquestes ens han fet integrar noves formes de treball.
Volem compartir les experiències amb els diferents serveis i nivells d’atenció per tal de conèixer el treball mutu i crear un espai de reflexió i millora.

9.00 h Recepció
9.15 h Inauguració  A càrrec de Albert Salazar Soler. Director Gerent, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Margarita Esteve Ortega. Directora Infermera, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Jordi Valls i Llenas. Cap de la Unitat de Treball Social, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
9.30 h Conferència inaugural A càrrec de Joan Subirats i Humet. Catedràtic de Ciència Política i Dr. en Ciències Econòmiques, Universitat Autònoma de Barcelona. Presenta: Jordi Valls i Llenas. Cap de la Unitat de Treball Social, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
10.15 – 11.15 h ABORDATGE DE LES NECESSITATS EMERGENTS DES DE LA COMUNITAT   • Nativitat Castells Noguero. Referent de Treball Social del SAP Muntanya i Treballadora Social ABS Chafarines. • Jaume Prat Picas. Director del Centre de Serveis Socials Les Corts. • Pilar Bañón Zurriaga. Treballadora Social del CSMA Dreta Eixample.
• Mª Angeles Alonso Ortega. Treballadora Social de la Unitat de Conductes Addictives, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Modera: Meritxell Liarte Peruga. Unitat de Treball Social, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
11.15 – 12.15 h EXPERIÈNCIES DE TREBALL EN POBLACIÓ VULNERABLE • Mercè Ramírez Saez. Psicòloga del Servei d’Inserció Social, Ajuntament de Barcelona.  • Mercè Darnell Viaña. Responsable de l’Àrea de Programes i Serveis, Càrites Diocesana de Barcelona. • Marta Olaria Sendra. Departament d’Incidència Social i Política, Arrels Fundació. • Eduard Sala Paixau. Director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. Modera: Carmen Gálvez Bravo.  Unitat de Treball Social, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
12.15 – 12.45 h  Pausa – cafè

12.45 – 13.45 h TREBALL EN XARXA I CONTÍNUUM ASSISTENCIAL EN SALUT • David Nadal Miquel. Cap del Servei de Treball Social, Hospital Materno-Infantil Sant Joan de Déu. • Fina Bonet Serra. Treballadora Social, Grup Blau Clínic, Centre Sociosanitari Isabel Roig. • Cristina Secanella García. Treballadora Social del Servei d’Oncologia, Hematologia i Cures Pal·liatives, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. • Mònica Andreu Aranda. Treballadora Social del PADES, Consorci Sanitari Integral. Modera: Marta Gelpí i Domínguez. Unitat de Treball Social, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
13.45 h Cloenda  A càrrec de Laura López Ortega. Adjunta Direcció Infermera, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Jordi Valls i Llenas. Cap de la Unitat de Treball Social, Hospi- tal de la Santa Creu i Sant Pau.

Comitè Organitzador: Mª Angeles Alonso Ortega Carmen Gálvez Bravo Marta Gelpí i Domínguez Meritxell Liarte Peruga Laura López Ortega Anna Valero Robles Jordi Valls i Llenas

 

Anuncis