Sistemes de registre de l’atenció del treball social en el sistema sanitari

El passat 29 de gener més d’un centenar de treballadors i treballadores socials de centres d’atenció primària de salut, de salut mental i addicions (CSMA, CSMIJ, CAS) i de Programa d’atenció domiciliària equips de suport (PADES), de diferents proveïdors, van acudir a una trobada sobre sistemes de registre en treball social sanitari, una de les línies de treball impulsades per el Grup motor del treball social sanitari (en endavant GMTSSDs), en el marc del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat (PPAC) de la Direcció General de Planificació en Salut de la Generalitat de Catalunya .

L’obertura va anar a càrrec de Sebastià Santaeugènia, Responsable del  Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat (PPAC) i del Pla Director Sociosanitari (PDSS). Direcció General de Planificació en Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya. Director del Pla d’Atenció Integrada Social i Sanitària (PAISS).

Victòria Mir, Coordinadora de Treball Social a l’ICS i membre del PPAC així com del GMTSSDs va explicar com s’ha constituït aquest Grup Motor i els objectius i accions prioritzades. Podeu consultar la presentació aquí Atenció treball social sanitari

Jordi Riba, Responsable de l’Àrea de Treball Social Gerència Territorial de Barcelona de l’ICS i de sistemes de registre d’atenció primària a l’ICS, va exposar la nova orientació dels sistemes de registre. Va presentar el document inicial de codis per a l’estandardització i síntesi del diagnòstic social amb CIM 10 MC/ SCP (TADISO Versió 3, 2019) treballat per el Grup de sistemes de registre de treball social d’atenció primària de  l’ICS així com els Nous Estàndards de Qualitat Assistencial en treball Social d’Atenció Primària proposats. Podeu consultar aquí les presentacions:1. TADISO 2020 i 2.EQA

Finalment, i amb la presència Montse Metlikovez de Pades Mataró i  i Adam Benages de la Unitat de Salut Mental de Badia del Vallés, i responsable de la recent constituïda Comissió de Salut Mental (anteriorment grup de treball) del Col·legi de Treball Social de Catalunya, es va presentar la proposta inicial  de la nova Valoració social eCAP  que s’ha treballat  amb diferents proveïdors.

Va tancar la jornada Rafael  Ruiz Director Estratègic Atenció Primària. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.

Fotos de l’acte:

 

 

 

 

Recollim la jornada en aquest blog afegint que tot el contingut exposat no hagués estat possible sense el suport de la Direcció de Cures de l’ICS, el grup de treball del SISAP de l’ICS, el Centre Competència Funcional ECAP (CCF) de l’ Àrea  de Sistemes d’Informació (Direcció de Gestió ICS. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya) ,el treball del Grup de sistemes de registre de treball social d’atenció primària de l’ICS, el treball compartit amb validadors per les EQA de proveïdors externs com  Consorci Sanitari Integral i el grup de treball que ha participat  en el disseny de la proposta de la  nova valoració social compartida.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.