El treball social sanitari d’APS de Catalunya és present en un congrés a Madrid

Els dies 4 i 5 de juliol es va celebrar a Madrid el “VI Congreso Internacional de Investigación en salud y envejecimiento”   on va participar una representació de treballadors i treballadores socials sanitàries de la Gerència Territorial de Barcelona (GTB).

El congrés es va centrar en aspectes com intervencions innovadores per un envelliment actiu, en qualitat de vida o d’altres de més innovadores com la promoció de l’envelliment actiu mitjançant els videojocs.

El referent de Treball Social  de la GTB, Jordi Riba, va participar amb la comunicació oral “Trabajo social sanitario en atención primaria: indispensable el trabajo interdisciplinar”, sent l’única presència en el congrés del Treball Social Sanitari. Les coautores de la comunicació són la Mercè Gil, la Carol Fort i la Maria Povill.

La comunicació parteix del concepte de salut i de la necessitat de l’existència de treballadores socials sanitàries a l’atenció primària de salut (APS) i es fa referència al futur reconeixement com a professió sanitària de treball social sanitari i la presència d’aquest professional a l’equip de capçalera que dissenya l’Estratègia nacional d’atenció primària i comunitària (ENAPISC).

També centra el concepte del treball social sanitari i presenta dades del perfil de pacient atès a l’APS de Catalunya amb dades dels anys 2014-2017 obtingudes pel Registre de Morbiditat i Utilització de Recursos de Catalunya (MUSSCAT).

Les reflexions d’aquesta comunicació estan també aprofundides en una entrada del mateix autor al blog de la Societat Catalana de Gestió Assistencial.

Podeu veure la presentació al següent vídeo:

Citació | Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.