Aquest febrer hem parlat de continuïtat assistencial i treball conjunt entre l’àmbit sanitari i social

El passat 15 de febrer es van fer dues jornades a Barcelona i a Tarragona, d’especial interès per als professionals de l’àmbit sanitari i social.

Prop de 200 professionals van assistir a Barcelona, a la I Jornada Treball Social Sanitari Consorci de Salut i Social  de Catalunya (CSC). La ressenya de la jornada, organitzada per la Subcomissió de treball social sociosanitari del CSC, i el vídeo que la recull, es poden consultar en aquest enllaç: I Jornada de Treball Social sanitari del CSC

Ens fem ressò especialment de la presentació de Mercè Gil, Treballadora social sanitària ( TSS) de Barcelona Intercanvi de dades HC3-SIAS .

A Tarragona, i amb la participació de més de 160 professionals, es va dur a terme la Jornada “La seguretat en les transferències i la continuïtat d’una atenció centrada en la persona“, impulsada per la Regió Sanitària Camp de Tarragona.
En el context de seguretat en les transicions, es van debatre dos casos pràctics  de manera interactiva entre tots els assistents. L’objectiu era reflexionar sobre com intervenim des dels diferents àmbits sanitaris per garantir la continuïtat assistencial segura del pacient.

En el primer cas pràctic es va comptar amb la participació de Sílvia Arroyo, TSS de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Jaume I i de l’ABS Tàrraco i en el segon amb Begoña Alvárez, TSS del PADES del proveïdor GIPSS, juntament amb professionals de l’ICS Camp de Tarragona i d’altres entitats proveïdores del territori.

Promoure i millorar la seguretat dels pacients en cadascuna de les transferències dins dels diferents àmbits sanitaris ha de ser un objectiu prioritari per disminuir els riscos i facilitar l’adaptació del pacient i de la família en tot el procés assistencial.

Destaquem de la jornada la ponència realitzada per Núria Hernández, infermera adjunta de Qualitat i Seguretat dels pacients de la Gerència Camp de Tarragona ICS. En la seva intervenció va explicar el model en què estan treballant per identificar i gestionar les àrees crítiques de cada persona en un Mapa de riscos amb la  finalitat d’implantar pràctiques segures i millorar les transicions entre nivells.

També fem referència que,  el passat 19 de febrer, en el marc de les sessions periòdiques de la Societat Catalano Balear de Cures Pal·liatives i sota el títol “La intervenció social amb persones/famílies en situació de malaltia crònica avançada: de la coordinació al contínuum assistencial”, moderada per Pilar Abascal, TSS del Consorci sanitari del Garraf i amb Olívia Giménez, TSS de l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) del mateix consorci i Marta Bonilla Referent de Treball social sanitari de l’Atenció Primària Costa de Ponent. Com a repte, es va plantejar la necessitat d’avançar en el Procés d’atenció social sanitari (PASS) de la malaltia crònica avançada i final de vida. Es va fer èmfasi en la importància de la valoració social, psicosocial i familiar com una de les dimensions del Pla individualitzat i compartit (PIIC)

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.