Retrospectiva de les jornades d’aquest trimestre: una agenda molt plena!

Aquest últim trimestre 2018 ens hem fet ressò en el blog de diferents jornades en què participen treballadors i treballadores socials sanitàries (TSS)  de l’ICS i  que recollíem a l’entrada Una agenda amb moltes propostes.

i aquí us deixem la ressenya d’algunes de les jornades i els continguts exposats.

La seu de la Camfic,i organitzat pel grup d’atenció domiciliària, va acollir la jornada  A la residència, com a casa ?. Les presentacions es poden consultar a l’apartat de documents propis del Grup Atdom (Atenció Domiciliària) del mes d’ octubre.

El III Congrés de Serveis Socials Bàsics, organitzat pels Col·legis de Treball Social, d’Educadores i Educadors Socials, de Pedagogs i de Psicologia i sota el lema ‘”Acompanyament professional, transformació col·lectiva’” va congregar 700 persones a la Farga Congress de l’Hospitalet. Carme Castells, TSS de l’Alt Pirineu i membre de la comissió de salut del Col.legi de treball social va participar a la taula “ La relació dels serveis socials amb altres serveis”. Consulteu totes les presentacions del III Congrés de Serveis Socials Bàsics.

Victòria Mir, Coordinadora de Treball Social, va participar en el 24è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia Abordatge de precisió en l’atenció a la gent gran amb la presentació Diagnòstic de complexitat en la intervenció social.Update d’instruments de detecció.Us recomanem que accediu a la web de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia

També es va participar a les II Jornades ICO de Treball Social Sanitari en l’atenció oncològica /hematológica: generant recerca i evidència científica .

Aquesta jornada va tenir com a objectiu entre d’altres, convidar a les TSSanitari dels Hospitals d’aguts que atenen a familiars i persones amb malaltia oncològica per proposar iniciar un treball de recerca. Es tracta d’un estudi, multicèntric, dels cuidadors dels malalts oncològics: necessitats / complexitat / continuïtat assistencial del treballador social sanitari en un hospital d’aguts. Una altra proposta a la jornada va ser l’actualització del document del model de treball social en l’atenció oncològica (2004), consultable a la biblioteca del blog.A la fotografia Mercè Riquelme i Elisabeth Barbero, TSS ICO.

Dir que la II jornada de metges residents SEMG de Catalunya, anunciada pel 9 de novembre, i en les que participava Ruth Solé, TSS de Lleida,  s’ha posposat.

La II Jornada Treball Social Sanitari. Peça clau en Salut va omplir l’Aula Magna del campus Catalunya, de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La conferencia inagural Una mirada a l’atenció social  sanitàriava anar a càrrec de Victòria Mir, com a coordinadora de l’ICS i membre del Programa de Prevenció i Atenció a la cronicitat (PPAC), i també va comptar , entre d’altres , amb la TSS Referent   d’ atenció primària de Tarragona ICS,  Mònica Anguela, que va presentar   la comunicació“Bones practiques en salut comunitària; mapa d’actius per la salut SAP Reus”. Notícia recollida a Tscat Tarragona

El dia 29, la Sala d’actes de l’Hospital Universitari Sant Rafael a Barcelona, va ser l’escenari de la la V jornada de Treball Social de La Unió. Entre els ponents, Jordi Riba, Responsable treball social Gerència Territorial de Barcelona.Es pot accedir al contingut de la jornada a la hemoreteca de la Unió. Newsletter del 05-12-2018 disponible en aquest enllaç https://yjw9.mjt.lu/nl2/yjw9/l84i.HTML

Finalment, aquest mes, Barcelona ha acollit el XIV Congreso Español de Sexología Encuentro iberoamericano de profesionales de la sexología y VIII encuentro iberoamericano de profesionales de sexología, organitzat per la Federación Española de Sociedades de Sexología (FESS). Hi van participar més de 500 professionals: metges de família, ginecòlegs, cirurgians, biòlegs, psicòlegs, sexòlegs, infermeres, treballadores socials, mestres, polítics, periodistes, il·lustradors i testimonis entre altres.

Carme Rovia, TSS de la Gerència Territorial  de Barcelona,va estar present en el comitè professionals  de psiquiatria del Hospital Clínic, del Servei Trànsit de l’ICS, de l’Associació Chrysallisi que varen aconseguir un gran interès entre el públic participant en aquest fòrum.

 

I finalitzades aquestes breus ressenyes volem desitjar unes bones festes i una bona entrada d’any. Tornarem al 2019!!!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.