La Generalitat acredita el primer grup de recerca de l’ICS Catalunya Central

El grup Promoció de la Salut en l’Àmbit Rural (PROSAARU), de l’Institut Universitari per a la Recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gorina (IDIAPJGol), és el primer grup de recerca de l’ICS Catalunya Central que obté l’acreditació de la Generalitat  a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris (AGAUR). El grup està format per diversos professionals, entre els quals hi ha la  treballadora social sanitària Eva Torra, i té com a objectiu estudiar les característiques i singularitats que poden tenir els entorns rurals a l’hora de poder promocionar la salut i donar assistència sanitària.

Dissenyar i avaluar programes d’activitat física com a eina de millora de l’estat físic, psíquic i social dels pacients; explorar l’ús de noves tecnologies com a eines de suport a la tasca assistencial dels professionals en un entorn amb molta dispersió geogràfica; estudiar  l’impacte dels determinants socials en la salut dels pacients i plantejar intervencions  d’abordatge comunitari i de prescripció social  per tal de reduir-lo,i , en l’àmbit de laprevenció de la malaltia, estudiar entre d’altres temes, com promoure eficaçment la vacunació i com evitar el sobrediagnòstic i sobretractament de diverses patologies, són les quatre línies de treball principals que s’impulsen a través d’un investigador responsable de cadascuna d’elles.

El grup vol participar en altres grups de recerca del territori, per tal d’establir aliances que puguin ajudar a desplegar les idees innovadores derivades dels estudis de recerca.

El pròxim 14 de desembre la Torre Busquet de Manresa acollirà la 2a Jornada de Recerca i innovació Catalunya Central  amb l’objectiu de donar  visibilitat als projectes que els investigadors del territori porten a terme i a les iniciatives innovadores en matèria de salut.

Comunicat de premsa La Generalitat acredita el primer grup de recerca de l’ICS Catalunya Central

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, Institut Català de la Salut i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.