Afrontant, des de la comunitat, la soledat no volguda

El Programa “Sempre Acompanyats”, és un projecte de caràcter sociocomunitari, impulsat per l’Obra Social “La Caixa”,  que té per objectiu afrontar el fenomen de la soledat no volguda (SNV) amb un doble objectiu: sensibilitzar la població i promoure canvis que ajudin a prevenir-la i construir una xarxa sòlida dins la comunitat i reduir les situacions de soledat no volguda.

Els tres projectes pilot es van iniciar,el 2014, a Terrassa, Girona ( ho vam recollir el gener de 2016 en aquest blog: Activitat comunitària al CAP SantaClara de Girona ) i a Tortosa.

A Tortosa, amb el lideratge de Creu Roja i l’Ajuntament de la ciutat, ha estat una experiència d’èxit que ara es desplega a altres municipis.

 

Està constituïda una Taula d’acollida, grup de treball format per treballadores socials, pedagoga, psicòloga, infermeres i educadores socials. Hi participa la TSS de l’Hospital Verge de la Cinta. L’objectiu de la Taula d’acollida és l’atenció de casos de persones grans en situació de SNV. A partir de la detecció de SNV s’elabora el pla de treball individual per pal·liar les causes i sobretot les conseqüències sobre la salut i el benestar de la persona gran.

I un nou municipi s’afegeix a aquesta proposta. Presentat el passat octubre, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramanet de la ciutat, col·laboren en el desenvolupament del programa Sempre Acompanyats Santa Coloma de Gramanet

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, hospitals ICS i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.