Donant visibilitat al maltractament infantil

El passat 19 d’octubre va tenir lloc, al Consell Comarcal de l´Alt Urgell, una jornada de sensibilització sobre el maltractament infantil organitzada per l’ ACIM (Associació catalana per la infància maltractada) amb motiu del seu 30è aniversari.

El programa s´iniciava amb la presentació de l’ associació i una breu introducció a la realitat del maltractament infantil, a càrrec de la Dra . Carme Tello, psicòloga i presidenta de l’ACIM.

Tot seguit, es va presentar  el llibre “Voces silenciosas”, una aproximació a la realitat del  assetjament escolar.

La psicòloga del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) Sant Joan de Déu- Terres de Lleida, Susagna Nevado, i membre de “ACIM Terres de Ponent” va fer la ponència en relació al maltractament i ruptures conflictives de parella i va presentar la Guia: ” La vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella: missatges per als pares, els fills i els professionals”.

Laia Capel, treballadora social sanitària (TSS) a l’Àrea bàsica de salut Sud Alt Urgell i referent de Treball Social Sanitari ICS Alt Pirineu i Aran, va exposar la Campanya UN de CADA CINC – Consell d’ Europa-, Prevenció de l´ Abús sexual infantil, iniciada l’any passat, com vam recollir en el blog: “Quico i la mà”. Prevenció de l’abús sexual als infants “.
El conte del “Quico i la mà” s’ha dut a terme durant el 2017 a les escoles de l’Alt Urgell Sud amb l’objectiu de donar eines als infants de 3 a 9 anys per identificat i prevenir l’abús sexual.
L’objectiu per enguany és arribar a la resta d’escoles de la zona nord de la Comarca.

Afegir que la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato infantil (FAPMI) organitza des de 1998, en col.laboració amb les entitats que la  formen i amb caràcter bianual, el Congrés Estatal d’Infància Maltractada.

En aquesta ocasió, juntament amb ACIM s’organitza el XIV Congrés 2018 a Barcelona els dies 22-23 i 24 de novembre.

Tal com proposa el lema triat: No parlar, no veure, no sentir: donem visibilitat al maltractament infantil, l’atenció es centra en tots els agents involucrats en l’atenció a la infància i amb la necessitat de seguir avançant en la visibilitat i reconeixement d’un problema molt més real, proper i freqüent del que ens agradaria reconèixer.

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.