El Programa Cuidador Expert Catalunya® arriba als Centres d’atenció primària de Mataró

Tal com ja es va presentar a la jornada de treball social realitzada el passat març amb el títol Crònica d’una jornada III: La força dels grups i el treball social sanitari, l’objectiu del Programa Cuidador Expert Catalunya® és fomentar l’autocura i l’autoeficàcia del cuidador informal de persones amb demència, partint del seu grau de sobrecàrrega per tal de millorar la seva qualitat de vida i la de la persona de qui tenen cura.

Les treballadores socials sanitàries (Tss) dels Equips d’atenció primària  (EAP) 1-3-7 juntament amb (Tss) del PADES ( Programa d’atenció domiciliària i equip de suport) de Mataró, recollint els signes de sobrecàrrega dels cuidadors de pacients amb demència del territori van proposar, amb la Unitat de Gestió d’Atenció Primària (UGAP), incorporar el programa per fer front a les necessitats detectades.

El Programa Cuidador Expert Catalunya® que es durà a terme a Mataró consta de 9 sessions d’una hora i trenta minuts de durada, al llarg de dos mesos i mig. S’iniciarà al CAP Ronda Prim el dia 23 d’octubre de 2018 i finalitzarà el dia 18 de desembre. Les sessions inclouen una part teòrica i una altra de pràctica. El nombre de participants s’ha limitat a 12, amb la finalitat de garantir una comunicació fluida i efectiva entre els participants del grup.

Al final del programa, s’elaborarà un informe final amb aquells aspectes més rellevants a mantenir, millorar i/o modificar en el futur pel que fa al disseny i desenvolupament de les sessions de grup del Programa Cuidador Expert. També es valorarà la implicació dels cuidadors, la satisfacció i es passaran els testos d’eficàcia, qualitat de vida i sobrecàrrega.
Per valorar aquests ítems, es compararan els resultats obtinguts a les enquestes específiques passades a l’inici del Programa i els obtinguts a la finalització del Programa, i als sis i dotze mesos posteriors (fase de consolidació).

El grup de professionals que participa en el programa és multidisciplinari. Incorpora 1 administratiu, 1 metge, 1 infermera i les Tss dels equips dels centres i Pades.

Endavant amb la força dels grups!!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.