10 anys de mediació intercultural a l’Hospital

Fa ja 10 anys que la Unitat de Treball Social (UTS) de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol va engegar, un projecte de mediació intercultural.

Per aquest motiu, el passat dia 18 d’octubre es va realitzar una sessió clínica a càrrec de la Cap de la Unitat de Treball Social, Montse Bret, que va explicar el treball realitzat i la funció de les mediadores a l’hospital, que sovint esdevé clau per una adequada atenció.

Els serveis de mediació permeten reduir els desavantatges d’accés als serveis de salut de la població immigrada tot explicant i ajudant a interpretar les diferents percepcions, actituds i coneixements derivats de les diferències culturals, socials o lingüístiques entre els professionals i la immigració.
Noshaba Rashid, Fouzia Bahri i Sushan Qu, mediadores de l’hospital, van explicar com s’apropen al sistema sanitari les persones d’origen pakistanès, àrab i xinès. Unes aportacions molt interessants que permeten augmentar la qualitat assistencial que s’ofereix a l’ hospital.

Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.