Sistemes de registre en l’atenció social sanitària

A l’octubre de l’any passat vam fer referència a la  Formació en sistemes de registre ,ja que és un element clau per tenir la cura adequada en el tractament de la informació que facilita el pacient en l’entorn de la consulta, especialment quan implica la coordinació amb altres serveis aliens , on cal tenint molt present la legislació de protecció de dades. En aquest sentit, en 2017 vam fer l’entrada Presentació del projecte intersocial, al febrer següent recollíem el pilotatge iniciat a Barcelona a l’entrada Intercanvi de dades entre salut i serveis socials i a l’abril la presentació que us vam titular Crònica d’una jornada IV: Ètica en el registre de les dades socials.

Aquest any s’han realitzat a la Gerència de la Metropolitana Nord dues edicions de nivell avançat de l’actualització de registre de treballadores  socials sanitàries (TSS) que ha inclòs un curs de perfeccionament / avançat i, dues edicions més per als professionals que s’han incorporat de nou als centres d’atenció primària.

Respecte a proveïdors aliens a la nostra institució el passat mes d’abril es va fer formació presencial als TSS del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), que s’han incorporat a utilitzar el mateix sistema de registre i, al mes de juny es va fer el curs de perfeccionament/avançat a les TSS de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

Aquesta formació la realitzen Dolors Olmos i Lourdes Sánchez, TSS de la Gerència de la Metropolitana Nord i que formen part del grup de sistemes de registre de treball social sanitari d’atenció primària a la institució. Un resum de l’activitat d’aquest Grup es va presentar, entre altres aportacions, al XIII Congreso de Trabajo Social i I Congreso iberoamericano de trabajo social

Actualment s’està treballant per actualitzar el sistema de registre de treball social hospitalari per tal de facilitar el contínuum de l’atenció social sanitària.

Per altra banda hem de fer referència que s’està produint un canvi en la codificació perquè a Catalunya  la CIM-10-MC/SCP és el nou estàndard de codificació de les dades clínico-assistencials.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.