Tallers de Salut Jove a Oliana

Enguany l’equip de Comunitària del CAP d’Oliana, format per la treballadora social sanitària, Laia Capel, la metgessa de família Inma Vila, l’ infermera Núria Gardeñas i la Bet Vila, administrativa del centre,  han apostat d’una manera forta pels joves i adolescents de la població, donant com a resultat el Catàleg “Salut jove”.

Aquest catàleg, resultat de l’ esforç, complicitat i treball en equip  d’agents d’arreu del territori,  amb l’aixopluc i coordinació de l’Ajuntament d’ Oliana,  treballarà amb responsabilitat comuna  tot un seguit d’actuacions adreçades tant als joves com al seu entorn més proper: famílies i la comunitat educativa.

Diferents projectes podem trobar a la Guia, per exemple, des de l’Oficina Jove s’aposta per oferir eines que contribueixin a la promoció de la salut jove i l’enfortiment dels factors de protecció i habilitats socials.

Des de l’àmbit sanitari, i en concret des del CAP Oliana, a través de la campanya “Beveu menys” es van realitzar dues sessions. La primera  destinada a l’alumnat de l’institut de secundària i la segona a l’Oficina de Turisme de la població. Alhora, amb l’objectiu de detectar el consum d’hàbits tòxics en els adolescents , es va instal·lar una urna a l’institut i a l’entrada del CAP per tal de recollir de manera anònima el càlcul personal del consum d’alcohol dels adolescents i població en general.

Amb aquestes dades, que es recolliran durant l’any 2018, l’equip de Comunitària del CAP vol tenir dades quantitatives del consum de tòxics dels adolescents d’ Oliana i començar a formular hipòtesi de quins models poden ser més efectius a l’hora de treballar el consum de tòxics amb els adolescents i joves de la població.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.