Presentació del Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual a Lleida

Aquest any s’ha posat en marxa a Lleida el Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESMDI), que ja existeix en altres demarcacions catalanes. El seu objectiu és atendre de manera més específica les necessitats de la població amb discapacitat intel·lectual.

El SEMSDI tracta persones amb Discapacitat Intel·lectual, a partir dels setze anys, que pateixen algun trastorn mental lleu, moderat o greu o persones amb trastorn de l’espectre autista. És un servei públic i gratuït, inclòs en el nou model de Salut Mental del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya , que ofereix assistència ambulatòria especialitzada, des de la promoció de la salut fins al tractament i la rehabilitació.

L’equip és multidisciplinari i està format per cinc professionals (una psiquiatre, un psicòleg clínic, una infermera, una administrativa i una treballadora social) amb l’objectiu de fer un seguiment a llarg termini de les necessitats que vagi tenint cada pacient.

Una de les característiques d’aquest servei, amb seu a l’Hospital de Sant Joan de Déu de la capital del segrià, és que els professionals també es desplacen a les associacions, entitats o centres on estan els usuaris, per poder atendre’ls en un espai familiar i còmode per ells.

El servei es va presentar a les treballadores socials sanitàries (TSS) d’atenció primària de Lleida en una sessió d’actualització de recursos de la zona.

En la mateixa sessió dues tècniques de Creu Roja de Lleida van donar a conèixer els seus serveis actuals i van presentar el projecte “Bon tracte “sobre la protecció de la gent gran en risc o víctima de mal tracte o abús econòmics. La setmana passada  s’ha fet la jornada Maltractaments a persones grans.Detecció, protecció i afrontament

Els i les TSS de Lleida, com d’altres gerències de l’ICS, realitzen trobades mensualment en les quals, a banda de posar en comú diferents temes compartits, aprofiten per convidar a responsables d’altres serveis per estar al dia dels recursos de l’àrea de benestar de la zona.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.