Reconeixement a la contribució de formació d’estudiants a Tarragona

El passat 13 de juny, i dins els actes de reconeixement amb motiu dels 25 anys de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on s’ubica el Grau de Treball Social, es va fer un acte adreçat a les persones i entitats col·laboradores amb les pràctiques curriculars dels estudiants.

Van participar-hi diversos membres de la comunitat universitària, com les pròpies coordinadores de pràctiques externes i responsables dels ensenyaments, així com treballadors i representants d’entitats, que sumen unes 350 des dels inicis de la Facultat.

Mònica Anguela, treballadora social sanitària (TSS) i Referent de treball social d’atenció primària de l’ICS a Tarragona va participar a  l’acte. En la seva exposició va repassar la història de la col·laboració amb la Facultat  recordant els inicis com a supervisora l’any 1989 i posteriorment com a tutora de pràctiques.

Va remarcar  l’enriquiment que aporten els alumnes als tutors  i com en el procés inicial marcat per la inseguretat  en començar les pràctiques l’alumne va agafant confiança a fer entrevistes i intervenció en finalitzar-les.

Aprenen a veure  les dificultats socials i familiars vinculades als problemes de salut i el seu abordatge. Aprenen a desenvolupar la capacitat de fer un diagnòstic dels problemes psicosocials de les persones i les seves famílies i  a conèixer els mètodes, les tècniques i les eines de treball per a la intervenció en el treball social sanitari. Desenvolupen la capacitat de treballar en equips multidisciplinaris, la responsabilitat i presa de decisions i la participació en activitats comunitàries.

Els i les TSS a l’àmbit hospitalari i a l’atenció primària de l’ICS col·laboren habitualment com a tutors de pràctiques de pre grau i de post grau de Treball Social.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Institut Català de la Salut, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.