Acció a l’Anoia amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament vers les Persones Grans

L’Institut Català de la Salut, juntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, el Consorci Sociosanitari d’Igualada i la Fundació Sanitària Sant Josep, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, varen organitzar accions de sensibilització amb motiu del “Dia Mundial de la  Presa de Consciència de l’Abús i el  Maltractament vers les Persones Grans” que es celebra el 15 de juny.

Les treballadores socials de diferents entitats i serveis van promoure i dissenyar accions obertes per a tota la població amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el fenomen del maltractament vers les persones grans.

Cal prendre consciència sobre que són els maltractaments i com es duen a terme. Només des del coneixement es podrà combatre aquest fenomen del qual  cada vegada s’evidencia més la seva incidència en la població.

Al matí va haver-hi taules informatives on TS i persones grans del Consell de la Gent Gran de l’Anoia van repartir uns prospectes informatius sobre les Formes de maltractament a la persona gran  i amb consells de com prevenir-los.

Aquestes taules informatives es van ubicar a Igualada:Al CAP Igualada Urbà, al CAP Nord, al Consell Comarcal de l’Anoia, a l’Hospital d’Igualada i al Centre Cívic Centre. I en la resta dels centres de salut i municipis de la comarca es van distribuir els tríptics informatius.

En aquestes taules informatives es facilità un petit detall manual realitzat per a persones grans dels centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l’Anoia, les quals també es van adherir a aquesta iniciativa per reivindicar el dret de les persones grans a viure dignament.

Per acabar la jornada, a les 6 de la tarda, al Casal del Passeig d’Igualada es va dur a terme la xerrada: “Això és maltractament?” a càrrec de Glòria Fité, psicogeriatra de l’ Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia, i Maria Argilés, de Mossos d’Esquadra.

En acabar la xerrada el grup Coral Cors Units de l’Associació de gent gran d’Igualada va oferir un petit concert.

Aquesta ha estat la primera vegada que es commemora aquest dia mundial a l’Anoia gràcies al treball compartit de diferents professionals i institucions.

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.