Crònica d’una jornada VIII: Mesurant la complexitat de la intervenció social en adults a l’atenció hospitalària

A la jornada Teixint l’atenció Social Sanitària teixim vincles  es van presentar els primers resultats d’un estudi realitzat als 8 hospitals de l’ICS. L’objectiu del treball era avaluar la implantació de l’Escala ECISACH-BCN-PSMAR com un instrument de monitoratge de la complexitat de les intervencions socials realitzades per els i les treballadores socials sanitàries hospitalàries  i el seu benefici secundari en la construcció d’una Línia estratègica de treball social hospitalari comú a la institució i en el suport del Procés d’atenció social i sanitari (PASS) impulsat des de la Coordinació de Treball Social.
La presentació, Mesurant la complexitat de la intervenció social en el context dels hospitals de l’ICS amb l’escala ECISACH-BCN-PSMARparteix de la reflexió prèvia amb les referents de treball social hospitalari evidenciant la dificultat per ordenar la demanda rebuda, vinculada a l’exigència d’immediatesa pròpia de l’entorn i a la disponibilitat d’efectius, que porta a respostes reactives. Com atenem, què atenem, què hauríem d’atendre, quines són pràctiques de valor, circuits a revisar, propostes a elevar..són preguntes que s’ha de respondre en la gestió interna del servei de treball social hospitalari.
S’han valorat 645 pacients adults que han rebut l’alta social durant dues setmanes per conèixer el perfil dels pacients atesos i els circuits d’atenció (edat, gènere, ubicació, servei mèdic, procedència d’activació del TSS, data ingrés i data alta social i destí a l’alta), i a 481 d’aquests pacients de l’àrea d’hospitalització, s’ha passat l’escala ECISACH- BCN PSMAR.

Els resultats  mostren l’impacte de la complexitat de la intervenció social en l’atenció hospitalària.
El treball segueix amb la valoració pròpia a cada hospital i amb el consens de la idoneïtat de la utilització de l’escala.

Fotografia: Presentació realitzada per Montse Bret, Cap de la unitat de Treball Social de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, Neus jove Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i Maite Juvero de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.