III Jornada del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Una de les prioritats actuals del Departament de Salut és aconseguir un sistema sanitari que incorpori de forma sistemàtica la veu de les persones i per això una de les actuacions que proposa el Pla de Salut 2016-2020 és el foment de la participació  de ciutadans i professionals en el disseny i el desenvolupament de polítiques i serveis públics de salut.

El Marc de participació ciutadana en salut i diferents experiències de participació es van recollir en la III Jornada del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya celebrada a Girona el passat 18 de maig Consultar preprograma

El Consell és l’òrgan assessor que representa les entitats de pacients davant de l’Administració catalana i que permet donar veu als pacients. A través d’aquest òrgan, les entitats adherides poden proposar aquelles iniciatives que considerin oportunes i també permet la participació en el procés d’elaboració de polítiques de salut.

Ens fem ressò de l’experiència presentada per Mercè Yuguero, Cap de Treball Social Sanitari de l’Institut Guttmann junt amb Margarita Renart, cuidadora experta, que van explicar l’experiència del Programa Cuidador Expert Catalunya® per a familiars de persones amb dany cerebral adquirit.

L’experiència del ComSalut a Girona també va ser present a la jornada des de la visió territorial de Pineda de Mar i Salt. Lorena Rodriguez, TSS de l’Equip d’Atenció Primària de Salt va explicar com ha participat tota la comunitat de Salt (veïns, professionals, entitats, …) en l’obtenció de dades i en la priorització dels problemes de salut a treballar a Salt.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.