Crònica d’una Jornada VI: Intervenció de treball social sanitari en incidents amb múltiples afectats

Eunice Blanco, Treballadora Social sanitària (TSS) , Cap d’Atenció  a la Ciutadania i Treball Social de l’Hospital Materno Infantil  Vall d’Hebron de Barcelona va  centrar l’exposició  a la jornada  Teixint l’atenció Social Sanitària teixim vincles  en la Intervenció de treball social sanitari en incidents amb múltiples afectats.

Els hospitals són  receptors de pacients, i  els seus familiars, que viuen en pròpia pell situacions sobrevingudes d’alt impacte per les seves vides actuals i possiblement futures. Atendre-ho adequadament, especialment en casos on hi ha múltiples afectats, requereix que els professionals del Treball Social Sanitari tinguin formació en primers auxilis emocionals, i capacitat per intervenció en el model de crisis. És un element fonamental de la intervenció del treball social sanitari a emergències.
Comporta disposar d’eines de planificació prèvia com protocols definits i integrats en els equips assistencials, capacitat d’adequació del rol professional a la situació  de cribratge social, suport a l’assistència sanitària i gestió i coordinació amb la resta de dispositius socials i sanitaris que intervenen en una gran emergència. Comporta suport i coordinació en el moment d’actuar i també la derivació i la restauració una vegada ha passat l’incident.

Les i els TSS a l’hospital han aportat sempre la seva expertesa en l’atenció en crisi sent reconeguda la seva participació en l’equip d’atenció com vam recollir en aquest blog, el setembre de 2017, a l’entrada  Reconeixement als professionals sanitaris per la seva participació durant els atemptats a Barcelona i Cambrils

L’hospital Vall d’Hebron, per les seves característiques d’alta especialització ha intervingut en diferents incidents amb múltiples afectats, on l’actuació  i lideratge del suport sociofamiliar i el rol de gestió i coordinació entre dispositius han estat clau en l’atenció dels afectats i les seves famílies, així com el suport als equips sanitaris.

Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.