Treball Social Sanitari, Comunitària i Dia Internacional de la Dona

Per celebrar el dia internacional de la dona, el passat 8 de març, des de la comissió de comunitària del CAP Trinitat Vella a Barcelona es va  inaugurar una exposició fotogràfica amb l’objectiu de retre homenatge a les dones que viuen o treballen al barri.

L’exposició estava formada per unes 30 fotografies en blanc i negre, on apareixien dones anònimes realitzant activitats habituals de la seva vida quotidiana, com anar a comprar, treballar, anar a buscar els nens a l’escola, etc. Activitats menystingudes, sovint realitzades per dones, i que es va voler fer valdre  a través de la fotografia.

L’activitat va ser totalment autogestionada, les mateixes professionals van realitzar les fotografies, amb les seves pròpies càmeres fotogràfiques, en les estones que tenien lliures o que anaven de camí a algun domicili. Posteriorment van fer la tria, les van portar impremta i les van exposar. Un treball  artesanal que  va comptar amb el suport del departament de comunicació de la Gerència Territorial de Barcelona, a l’hora de fer-ne la difusió.

L’exposició va tenir un gran èxit i es va allargar tot el mes de març, tenint ressò als mitjans de comunicació locals. Es van complir els objectius de commemorar i fer valdre el  paper de la dona en la nostra societat i, al mateix temps, apropar el centre de salut a la població fent-los a ells, en aquest cas a elles,  protagonistes.

Ariadna Ramos, treballadora social sanitària,una de les impulsores de l’activitat al centre, ho va explicar  a les Notícies del Canal Betevé el passat 16 de març Minut 6:13

Fotografies: 1.Baixada escola,2.Escola d’adults 3.Radio Trinitat

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.