Crònica d’una jornada IV: Ètica en el registre de les dades socials

En el marc de de la jornada Teixint l’atenció Social Sanitària teixim vincles  la Rosa M. Carrasco va compartir reflexions al voltant de la importància de fer un registre acurat de la informació que ens facilita el pacient en l’entorn confidencial de la consulta. La comunicació presentada La documentació en el treball social sanitari Una mirada des de l’ètica  també apuntava la diversitat d’utilitats que els professionals estem donant a la història clínica.

Per altra banda, es van destacar els dilemes ètics que planteja compartir amb altres sistemes,  com els de serveis socials, les dades de persones especialment vulnerables que, pressionats per les seves necessitats, poden donar un consentiment sense tenir informació suficient de les conseqüències que aquest comporta.

En aquest mateix sentit es va posar en relleu les garanties que introdueix el nou Reglament Europeu de protecció de dades de les persones físiques

Rosa Maria Carrasco forma part, des del 2016, del  Comitè d’Ètica Assistencial en Atenció Primària en substitució de Mariola Sánchez, de la que recuperem l’entrada Ètica i treball Social Sanitari ICS 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.