Dia Nacional de l’Atenció Primària

El dia  12 d’abril es celebra el Dia Nacional de l’Atenció Primària. Aquest dia, d’àmbit  estatal, té per objectiu realçar l’Atenció Primària com a eix vertebrador del Sistema Nacional de Salut, capaç de millorar l’eficiència del sistema i garantir la seva sostenibilitat.

Els serveis d’atenció primària ofereixen diagnòstic i atenció als principals problemes de salut, assistència sanitària i social, i serveis de promoció de la salut, d’atenció preventiva, curativa i rehabilitadora, servei d’atenció a domicili, atenció urgent o continuada i atenció a la salut sexual i reproductiva. Els  serveis d’atenció primària els ofereix el CatSalut i formen part de la Cartera comuna bàsica, que són els serveis assistencials coberts de manera completa per finançament públic.

Els treballadors socials sanitaris ens vam incorporar als equips d’atenció primària fa més de 30 anys i  l’Ordre 6 de maig de 1990, a l’art 72, en regulava les tasques i responsabilitats.

Recordem  l’entrada al blog  de la presentació de  L’Estratègia Nacional d’Atenció Primària i salut Comunitària .Us convidem a visitar la secció de la biblioteca on podreu  revisar, entre d’altres, bona part de la producció generada des el treball social sanitari a l’atenció primària.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en atenció primària ICS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.