Dia Mundial de la Salut 2018: Salut per a tothom

L’Aula Magna  de la Casa  de Convalescència  de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona va ser l’espai que va acollir ahir, dia 6 d’abril,  els actes en motiu del Dia Mundial de la Salut.

Va comptar amb la presència de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya , Anna García-Altés ,responsable de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya  i una taula rodona moderada per  David Elvira, secretari general en funcions del Departament de Salut i director del Servei Català de la Salut (CatSalut) que, amb  el títol “Salut per a tothom”, va donar la paraula a Josep Vilaplana president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Núria Cuxart degana  del Consell de Col·legis d’infermeres i infermers de Catalunya i Conchita Peña degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

El lema del Dia Mundial de la Salut “Salut per a tothom” contrasta en aquests moments amb el recurs d’inconstitucionalitat interposat per part de l’Estat espanyol de la Llei 9/3017 d’universalització de l’assistència sanitària, aprovada pel Parlament de Catalunya, retrocés que cadascun dels ponents de l’acte van denunciar.

En paraules de David Elvira “El sistema català serà universal o no serà”, d’aquesta manera es resumeix el sentit de la exposició realitzada que es pot  consultar en aquest enllaç amb totes les presentacions

L’acte va finalitzar amb la lectura d’un Manifest que ha impulsat la Platafoma per el dret a la Salut, de la que també són promotors un grup de treballadors socials sanitaris,

El Col·legi  Oficial de Treball Social recull el Manifest a    la nota de premsa amb motiu del Dia Mundial de la Salut  i defensa fermament la cobertura sanitària universal com un dels  eixos per fer front a les desigualtats en qualsevol societat.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General, Jornades i Congressos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.