Entitats del Tercer Sector i Sistema Català de Salut. Presentació de tesi doctoral

El passat 16 de febrer, i dins de l’àmbit de les sessions clíniques organitzades per Treball Social de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat,  es va presentar el treball Entidades del Tercer Sector y el Sistema Catalan de Salud tesi doctoral de Sociologia elaborada per M. Mercè Canet, treballadora social sanitària de l’Àmbit.

El treball s’ha realitzat sobre la base de la constatació professional de l’existència de persones que no poden cobrir les seves necessitats sanitàries en medicació, odontologia, ulleres i ajuts tècnics perquè no estan a la cartera de serveis del Servei Català de la Salut. Això coincideix amb la desaparició de la sanitat d’un model de beneficència i amb l’aparició d’entitats que faciliten o financen aquestes prestacions sanitàries.

S’estudia l’organització interna de les entitats i en quina mesura i en quines circumstàncies es consideren serveis de salut i en quines altres estan vinculades a les prestacions de tipus social. També es revisen  els vincles que tenen amb l’administració, sobretot amb el sistema sanitari administracions locals, administració central i amb l’empresa privada, i quins són els fets que les empenyen a donar aquests serveis, el vincles que tenen entre elles i les dificultats per constituir-se com un sector organitzat.

L’estudi planteja la manca de polítiques socials en el sector i el debat que hi ha  a la comunitat científica sobre en quines circumstàncies els serveis sanitaris es consideren prestacions de salut i en quines circumstàncies ho deixen de ser i passen a ser socials.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.