Dia mundial contra el Càncer

Amb el lema ” Nosaltres podem, jo puc “avui 4 de febrer se celebra el Dia mundial contra el Càncer, amb activitats arreu del món per tal d’emprendre accions i lluitar globalment contra aquesta malaltia.
El diagnòstic de càncer i l’evolució de la malaltia afecta el pacient i el seu entorn, no només en aspectes físics i emocionals, sinó que es pot veure modificat també l’entorn familiar, laboral i relacional. La necessitat d’una visió integral en el tractament ha generat consens des de fa anys a l’hora de plantejar una organització assistencial òptima.
L’Institut Català d’Oncologia (ICO) és un centre públic i monogràfic sobre el càncer de referència per a més del 40% de la població adulta de Catalunya. Treballa amb un model assistencial basat en equips multidisciplinaris que atenen els pacients des de tots els vessants. Incorpora, des de fa 20 anys, els treballadors socials sanitaris  oferint suport psicosocial per disminuir l’impacte de la malaltia. L’atenció que s’ofereix es resumeix en aquest enllaç El suport psicosocial disminueix l’impacte del càncer en el pacient i el seu entorn

A la biblioteca del blog, secció  altres documents ,podreu consultar, entre d’altres, El model de treball social en l’atenció oncològica de l’any 2004 (en versió en català i en castellà) i altres documents d’interès.

I per seguir les activitats i tenir  informació

Dia mundial contra el Càncer

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.