Presentació de la Cartera de Servicios de Trabajo Social Sanitario

Més de 200 treballadors socials van acudir a la presentació de la “Cartera de Servicios de Trabajo Social Sanitario”, el passat 18 desembre, a la seu del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad a Madrid. Es va comptar,entre d’altres, amb la presència de representants de les universitats, col·legis professionals de treball social i del Consejo General del Trabajo Social.

El document , impulsat per la Asociación Española de Trabajo Social y Salud (AETSYS) que, com a societat científica, té entre les seves finalitats promoure l’estudi i el desenvolupament científic tècnic del treball social en l’àmbit de la salut, ha estat realitzat per un grup d’experts entre els quals s’inclouen treballadors/es socials sanitàris (TSS) de l’ICS .

És un document de consens que pretén servir de base per les actuacions dels professionals especialitzats en treball social sanitari que presenten els seus serveis en el sistema de salut, unificant els criteris i actuacions sobre l’atenció social i comunitària que es realitza per contribuir a l’atenció integral i integrada de la salut que el sistema sanitari presta a la població.

Mar Peña Ocaña i Mercè Canet i Ponsa, TSS a l’ICS, com a coordinadores del grup de treball, han desenvolupat l’estructura del document on es defineix la necessitat de la  intervenció social dins de l’assistència sanitària de la població i l’oferta de serveis professionals de treball social sanitari que forma part de l’atenció a la salut  en els diferents àmbits : atenció primària, atenció especialitzada ambulatòria, hospital i salut pública.

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.