Taula de Salut Mental de la comarca de les Garrigues

El passat 14 de desembre es va dur a terme l’acte de presentació de la Taula de Salut Mental de les Garrigues . L’objectiu  és oferir una actuació més eficaç envers la salut mental a la comarca, tant des de l’àmbit assistencial com social i laboral. A través d’aquesta Taula també es pretenen coordinar els diferents agents que hi participen.
Elaborar una guia dels recursos en salut mental a la comarca a través de grups de treball i conèixer  els protocols d’actuació, són les primeres tasques es duran a terme.
A la presentació hi van participar representants territorials de l’administració, que van destacar la importància i utilitat de la Taula per treballar de forma transversal i poder articular de forma conjunta les línies d’actuació en l’àmbit de la salut mental a les Garrigues.
La Taula està estructurada amb quatre nivells de participació: Coordinació, Grup motor, Grups de treball i Mesa institucional.
Dins dels grups de treball hi ha tècnics de les diferents administracions signants de la Taula: Departament d’Ensenyament, Departament de Treball Afers Socials i Famílies, Departament de Justícia, Departament d’Interior, Departament de Salut, amb la participació de les treballadores socials sanitàries que hi ha a les Àrees bàsiques de salut de l’ICS de La Granadella (Rebeca Rodríguez) i de Les Borges Blanques (Rosa López), Consell Comarcal de Les Garrigues i Ajuntaments de Les Borges Blanques i de Juneda. I també tècnics d’entitats socials i de salut mental del territori com l’Associació Talma, Creu Roja i Salut Mental Terres de Lleida.

L’objectiu general d’aquesta Taula és posar en funcionament un espai de reflexió, coordinació i col·laboració entre els recursos de salut mental de Les Garrigues, per tal de promocionar l’atenció integral de la salut mental dels seus ciutadans.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.