Presentació del llibre “La entrevista en trabajo social”

Aquest dilluns s’ha presentat a l’Espai Bonnemaison de Barcelona el llibre “La entrevista en trabajo social”. Teresa Rossell, treballadora social i coautora del llibre juntament amb Pepita Rodriguez, treballadora social sanitària , han volgut actualitzar la primera edició de 1989.

L’entrevista és una de les eines fonamentals en el camp de les ciències socials, i té unes connotacions particulars en el Treball Social. El llibre parteix d’un recorregut des de l’evolució històrica del treball social i el paradigma de la salut integral i segueix abraçant diferents teories i conceptes que ens ajuden a comprendre i argumentar científicament les problemàtiques socials i la intervenció professional.

Tracta de manera molt pràctica aspectes com: les fases de l’entrevista, els elements que intervenen en els primers contactes, l’estudi de les necessitats, i la intervenció mitjançant l’entrevista. Resulta especialment destacable el capítol dedicat al diagnòstic social i també el darrer, en format digital, on es pot veure la intervenció professional des de contextos especialitzats mitjançant un recull d’entrevistes registrades literalment.

La presentació ha comptat també amb la presència de la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya Sra. Conxita Peña, la Dra. Josefa Fernández, que fou Cap del Departament de Treball Social de la UB i el Dr. Francesc Sáinz, psicoanalista, psicoterapeuta i autor del pròleg del llibre.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.