Exposició itinerant sobre voluntats anticipades

Els centres d’atenció primària de la Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana nord han renovat l’impuls, iniciat el 2010, en la difusió del document de voluntats anticipades (VA).

Les voluntats anticipades   són unes instruccions que una persona major d’edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, adreça al seu metge o metgessa responsable, per tal que les tingui en compte quan la persona es trobi en una situació en què les circumstàncies que concorrin no li permetin d’expressar personalment la seva voluntat.

Una conversa sobre les voluntats anticipades pot anar més enllà de decidir aspectes mèdics en l’atenció futura. Possibilita a la persona l’exercici de pensar com voldria endreçar altres aspectes de decisió en cas de no poder més endavant decidir i, com a document preventiu, està inclòs dins les mesures de protecció del Protocol marc i orientacions d’actuació contra els maltractaments a les persones grans de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició s’ubica en un CAP durant 15 dies i s’acompanya d’activitats, dins i fora del centre, per la seva difusió. Previ a l’exposició els i les  TSS realitzen una sessió informativa a tots els professionals de l’equip d’atenció primària, s’aclareixen possibles dubtes i es concreta el circuit a seguir, depenent a quin professional s’adreci el pacient en el centre.

Des de novembre del 2016 ha estat en una vintena de CAP del Vallès Occidental, Badalona i Sant Adrià del Besòs. Aquest mes de novembre, i fins al mes de juny del 2018,  l’exposició es veurà als CAP del Vallès Oriental. Posteriorment es desplaçarà a Mataró-Maresme i Santa Coloma de Gramenet. En total hi participaran un centenar de centres de la Gerència de la  Metropolitana nord.

De l’exposició anterior, al 2011, en el XXIII congrés d’Atenció primària de la Camfic es van presentar alguns dels resultats de l’activitat realitzada :Intervenció per augmentar la complimentació del DVA i Coneixements i actituds dels usuaris de l”atenció primària sobre el DVA

Se’n  va fer ressò TV3: Anticipar les últimes voluntats

Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.