Emergències i Catàstrofes

La formació en emergències i catàstrofes forma part , especialment en el camp hospitalari,de la formació continuada dels treballadors socials.

Situacions tràgiques com ara les catàstrofes, desastres, accidents, incendis, atemptats, inundacions son fets traumàtics i provoquen en el moment immediat l’existència de necessitats, que precisen d’una intervenció psicosocial per a poder ser ateses. La resposta a aquestes necessitats sorgides en la emergència requeriran de professionals de diferents disciplines.

Els treballadors socials, professional de l’acció social, tenen una comprensió amplia de les estructures i processos socials. Som professionals capacitats per activar recursos en situacions normals i també en situació de crisi, d’urgències.

Amb l’objectiu de donar eines i estratègies d’intervenció psicosocial en emergències  Montserrat Mas i Conxita Luna, docents reconegudes  per el Col.legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) , han estat responsables de la formació, aquest mes d’octubre, als treballadors socials sanitaris de l’Hospital de Bellvitge (HUB)

Fa quasi dos anys, amb l’accident d’autocar a Freginals (Tarragona) , l’equip de treball social de l’hospital va treballar directament amb els pacients i famílies que es van traslladar a l’HUB. En l’anàlisi posterior a la intervenció es va valorar la necessitat que tot l’equip, no només els treballadors socials de l’àrea d’urgències, aprofundís l’abordatge d’aquestes situacions. Per aquest motiu es va demanar en la programació de la formació anual, un curs d’intervenció psicosocial en emergències i grans catàstrofes. Aquest curs permetrà elaborar el procediment d’intervenció psicosocial en emergències i grans catàstrofes.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.