25 anys de voluntariat a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Un total de 146 voluntaris ha realitzat,l’any 2016, la seva activitat a l’hospital Arnau de Vilanova de LLeida coordinats des de la Unitat de Treball Social.

El passat 5 d’octubre, van celebrar els 25 anys de l’activitat de voluntariat que es realitza a dins de l’hospital, amb una jornada de reconeixement  a tots els voluntaris que en formen part.
Les entitats i associacions que realittzen activitats de voluntariat a l’hospital són:

Creu Roja Joventut

Desenvolupa el Programa d’atenció a Infants Hospitalitzats a través de diferents tipus d’activitats, les quals tenen com a factor comú el fet de realitzar-se principalment a través del joc. Utilitzen tècniques i instruments que permeten treballar amb els infants la seva creativitat, participació, imaginació, aspectes importants per al seu desenvolupament: l’expressió plàstica (treballs manuals), la lectura (contes) i les joguines educatives (no bèl·liques, ni sexistes) i el joc cooperatiu i de compartir.

També ofereixen el servei d’acompanyament a les habitacions i a la sala de jocs quan la mare/pare hagin de deixar a l’infant durant una estona sense la vigilància d’un adult/a.

Cibercaixa Hospitalària

Les CiberCaixes hospitalàries són espais situats a l’hospital matern infantils o hospital general amb unitats de pediatria de referència, que tenen com a finalitat ajudar a minimitzar l’impacte que suposa per als nens i nenes i els seus familiars l’estada al centre hospitalari, tenen com a objectiu contribuir a l’humanització del sistema sanitari mitjançant la creació d’un entorn amable i de relació que repercuteixi en el benestar i com a conseqüència de forma positiva en el procés de malaltia.
A través del conveni de col·laboració entre el Departament de Salut i la Fundació “la Caixa”, la Cibercaixa de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida disposa d’espais que s’identifiquen com espai infantil, espai de família, espai informàtic, espai de lectura i audiovisuals, i aula d’ensenyament, atesa per una professora de la Generalitat.

L’Associació Espanyola contra el càncer

L’AECC, col·labora amb l’hospital des de l’any 1997. Durant tots aquests anys, l’associació ha anat incorporant i ampliant la seva intervenció, segons les necessitats de la població i l’evolució dinàmica de l’hospital.
Realitza visites als malalts d’oncologia, hematologia, hospital de dia i oncohematologia; ofereix als malalts de càncer i les seves famílies, suport emocional i els serveis de l’Associació així com treballs manuals i activitats lúdiques.

 L’Associació Lleidatana Síndrome de Dow

Des de l’any 2010 el Programa Nous Voluntaris continua la seva intervenció en la planta de Pediatria els dissabtes pel matí/tarda amb la supervisió dels monitors de l’Associació.
Els beneficiaris no són els joves de l’Associació, sinó que aquests, nois i noies amb Síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals són els que realitzen les accions de voluntariat a l’hospital.
Les tasques desenvolupades pels voluntaris han estat la cura dels infants a la sala de jocs; la interacció amb els infants i l’elaboració i implementació de material gràfic pels infants.

 Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida

L’objectiu de l’Associació és afavorir la rehabilitació integral del laringectomitzat.
L’atenció a la persona amb tumor de laringe a l’hospital es desenvolupa en visites hospitalàries i l’oferiment dels serveis de l’Associació (sessions de fisioteràpia, rehabilitació foniàtrica, etc., que realitzen en la nova ubicació de l’associació).

Associació de Dones Intervingudes de Mama: ADIMA

Formada per dones que han patit un càncer de mama .S’han constituït com a entitat per contribuir a ajudar a altres dones que es troben en aquesta situació. El seu objectiu és donar suport a les persones afectades de càncer de mama i als familiars més directes per tal de superar els problemes quotidians i millorar la seva qualitat de vida després de la intervenció.
Faciliten pròtesis a les dones intervingudes d’una mastectomia, lliurant-les personalment una voluntària a l’habitació abans de ser donades d’alta, així com, a les pacients que li fan el buidament ganglionar els hi facilitem un coixí per al seu benestar, confeccionat pel “Grup patchwork de l’associació de dones de Gimenells” i “Grup de patchwork de l’associació de dones de Suchs”.

Associació de Diabètic de Lleida. Adc

Des del 2010 realitzen servei de voluntariat a l’hospital.
El seu objectiu és donar suport a les persones amb diabetis, nens i familiars, ja sigui quan es diagnostica la malaltia, quan es requereix ingrés hospitalari per descompensacions de la mateixa o bé es requereix ingrés hospitalari per altres patologies.

Associació de Malalts i Familiars d’Ictus : AMILL

Al juny de l’any 2011 va iniciar l’activitat del voluntariat a  la institució i s’adreçen a les persones que han patit un ictus i a les seves famílies, a través d’iniciatives i activitats dins del camp de l’acció social, en el que les persones voluntàries poden amb els seus recursos humans, oferir suport i informar dels serveis de l’associació, especialment en el camp de la salut.

.

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.