Formació en sistemes de registre

La intervenció assistencial realitzada pels treballadors socials sanitaris (TSS) es fa amb l’eina de registre disponible a la institució anomenada història clínica, eina compartida per tots els professionals que fan activitat assistencial, constituint un element clau en el  model d’atenció integral de salut. Els mòduls específics de treball social a l’atenció primària i també en l’atenció hospitalària han estat desenvolupats pels mateixos TSS.

El Grup de Sistemes de Registre de Treball Social  Sanitari d’Atenció Primària compta amb el suport del SISAP (Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària).Aquest grup va néixer el 2009, inclou TSS de tots els territoris, i es reuneix mensualment, amb l’objectiu d’elaborar guies, recomanacions i altres documents que permetin consensuar i estandarditzar el registre de treball social sanitari i al mateix temps ajudin a establir els estàndard de qualitat assistencial establerts per la institució (facilitant estratègies de prevenció i abordatge del risc social i el tractament de la vulnerabilitat social des de l’atenció primària de salut).

Entre les seves activitats també s’inclou fer formació als altres TSS per l’adequat registre, que es va modificant i actualitzant, i sovint s’ha fet extensiu a TSS d’altres proveïdors d’atenció primària de salut . Un exemple de la importància del registre el vam recollir a l’entrada l’Avantatge del treball proactiu.Aportacions en el procés de reconeixement del grau de dependencia

Avui, Dolors Olmos i Lourdes Sánchez, TSS de la GT Metropolitana Nord i membres del grup, s’han desplaçat a Lleida a fer la formació d’actualització en registre  als TSS de la Gerència Territorial de  Lleida i la Gerència Territorial de L’Alt Pirineu i Aran.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.