Actualització en prestacions de la Seguretat Social

 Els treballadors socials sanitaris (TSS) , que treballen en centres d’atenció primària, al Pades i a l’Hospital, realitzen periòdicament formació continuada. Una de les formacions que requereix actualització és la de prestacions econòmiques de caràcter social.

En aquest cas recollim  la formació iniciada aquest mes de  setembre i que  s’adreça als TSS de la Metropolitana Nord. El curs té  dues edicions i una durada de 15 hores lectives. La docència és a càrrec d’Elsa Salgado Llicenciada en ciència política i sociologia i Diplomada en treball social. Es tècnica en gestió i resolució de prestacions del sistema de la seguretat social.

L’objectiu és fer un repàs a les prestacions contributives d’àmbit estatal i gestionades per l’INSS (Institut nacional de la Seguretat Social) i també a Les prestacions econòmiques de caràcter social que són un conjunt de mesures que posen en funcionament les diferents administracions per a preveure, reparar o superar determinades situacions d’infortuni o estats de necessitat concrets, que solen originar una pèrdua d’ingressos o un excés de despeses en les persones que els pateixen.

Un bon coneixement d’aquestes prestacions, i dels seus drets i requisits d’accés, permeten avaluar, durant el procés de diagnòstic i intervenció social, la possibilitat d’accedir a aquest tipus mesures per part de les persones que atenem, donant una resposta i orientació de qualitat des de la proximitat innegable que aporta la tasca diària.


Cal recordar a més, que aquestes prestacions són sotmeses a diferents canvis, adequats a les noves realitats socials i legislatives (i en aquest cas hem de fer esment a l’aprovació recent de la renda garantida), i esdevé necessari conèixer com afecten aquests canvis des de la perspectiva del treball i l’atenció social.

Es treballa els criteris i instruments per al diagnòstic social i econòmic que inclou les recomanacions de cara a l’anàlisi de la situació econòmica de les famílies, els instruments d’anàlisi i valoració econòmica de les necessitats socials, els instruments de valoració social, el procediment tècnic i administratiu de la concessió d’ajuts i l’avaluació i l’impacte de les prestacions econòmiques.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, hospitals ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.