Dia Mundial de l’Alzheimer

Arreu del territori  es fan diferents  activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer. Moltes  treballadores socials  dels centres d’atenció primària també hi participen impulsant i/o facilitant aquestes activitats.

Recollim breument  diferents exemples del treball que es realitza , en aquest cas a l’Àmbit Barcelona Ciutat, amb les persones i/o els seus familiars afectats d’aquesta malaltia.

Sessió a l’equip: Al CAP Casernes dilluns es va fer una sessió conjunta amb la treballadora social sanitària de la Unitat de Psicogeriatría de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè (Germanes Hospitalàries), Lourdes Esteve, informant el equip sobre la intervenció social en pacients amb demència i els recursos disponibles pel territori de l’ABS.

Presència a la xarxa: El blog del CAP Sant Rafael ofereix informació que permet acompanyar i reforçar l’activitat que es realitza a les consultes. Diferents entrades sobre Deteriorament cognitiu  o la proposta L’àvia ja no recorda: llibres per explicar l’Alzheimer als nens   són d’interès.

Activitat grupal: Molts centres   fan activitat grupal (podeu consultar a la biblioteca les memòries) com el CAP Sant Martí  que ofereix un Taller d’estimulació al malalt ( i que es porta a terme amb el suport d’un voluntari de Voluntàrics), grups de cuidadors i també es participa en el Programa Cuidador Expert Catalunya®. 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.