Comissió permanent per seguir els casos de violència masclista a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats del Vall d’ Hebron

La comissió multidisciplinària d’atenció a les víctmes de violència masclista, creada el març passat i promoguda per la Unitat de Treball Social, integra metges ( dels serveis de Cirugia Ortopèdica i Traumatologia, de Cirugia Plàstica i Cremats i de Medicina Física i Rehabilitació), personal d’infermeria, personal administratiu i de treball social entre els seus membres

Es reuneix cada dos mesos i s’adreça a la millora  de l’atenció, detecció i seguiment dels casos de violència masclista atesos en el servei d’urgències del centre.El seu objectiu és aprofundir en la sensibilització de la resta de professionals davant aquests casos i vetllar pel compliment dels circuits d’atenció social a  les víctimes.És la primera del seu tipus a un centre hospitalari català. Vall d’Hebron disposa des de l’any 2010 d’un protocol d’actuació per atendre els casos de violència masclista, que ja ha estat actualitzat.

 

Els membres de la comissió, Ricard Palao, Natàlia Diaz, M. Aurora Vilella, Fanny Galeano, Araceli Bafalluy, Antònia Urbano, Judith Sanchez Raya. Absents: Lledó Batalla i Eric Rodríguez.(1)

Els membres de la comissió promouran la utilització entre tots els professionals del Protocol de valoració del risc de violència contra la dona per part de la seva parella o ex-parella RVD-BCN , escala de valoració del risc de maltractament, validat per la Universitat de Barcelona i que fins ara només feien servir els treballadors socials sanitaris de l’Hospital. Aquest instrument permet graduar les actuacions professionals segons el nivell de risc de les víctimes, millorar la detecció i l’assistència mitjançant la coordinació amb els altres dispositius socials i sanitaris del territori. A la vegada, s’analitzen eines per millorar l’apartat estadístic i tenir un control més acurat dels casos. Un cop es posin en marxa totes les mesures, s’avaluarà el model per estudiar la seva aplicació a la resta de centres que formen Vall d’Hebron.

Millorar la resposta social i sanitària a les necessitats de la població és un dels eixos que es recullen en el Pla nacional d’urgències de Catalunya (Planuc) i que comporta, entre d’altres, l’abordatge de la problemàtica social als dispositius d’Urgències (acció 21).

(1) Publicat  a la nota de premsa de l’Hospital Vall d’Hebron

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.