Programa de continuïtat social al pacient d’urgències a l’Hospital de Bellvitge. Unitat de curta estada.

La Unitat de curta estada d’urgències (UCEU) disposa de 24 de llits per a persones amb patologia crònica descompensada que requereix menys de 72 hores des del moment d’ingrés.
En la Memòria de Treball Social a la UCEU es recull  que  en el període 2015/2016 ( abarca els mesos de setembre a juliol) el servei de treball social sanitari  ha atès 230 pacients a l’UCEU (10% del total d’ingressos). L’edat mitjana ha estat de 82,5 anys, dels quals un 57% eren dones. Majoritàriament, la intervenció ha sigut pel Programa de Subaguts  (un 59% aproximadament); la resta d’interconsultes han vingut, de professionals interns: 16,5% infermeria i 14% metges. Dels pacients atesos, la majoria té família i són amb qui conviuen i exerceixen el rol de cuidadors; en un percentatge molt baix dels usuaris no hi havia xarxa social de suport.

 

 

 

 

 

 

La problemàtica principal per la qual s’ha intervingut és per un motiu referent a la salut, tot i que en el 33% dels pacients, es combinava problemàtica de salut i de l’entorn.En l’àmbit de recursos de suport destacar que un 14% s’organitzaven amb els recursos personals o familiars propis, la resta disposava de recurs sanitari i/o social activat.


El servei prestat ha sigut majoritàriament la continuïtat assistencial (informe social de continu), seguida de la intervenció per programa (Subaguts) i el suport/contenció emocional relacionat amb el destí a l’alta (un 65% va ser traslladat a un centre de subaguts).

 

:

Al Congreso Nacional de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES) celebrat l’any passat a Burgos es va presentar aquest   pòster :

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.