Comitè de malalties minoritàries

A l’Hospital Universitari  Germans Trias i Pujol més de 800 professionals participen en comitès i comissions. Els comitès assistencials reuneixen tots els especialistes implicats en el diagnòstic i el tractament de les malalties més complexes per garantir la màxima coordinació i qualitat.

La Unitat de Treball Social de l’Hospital, composta per 7 professionals,atén i orienta els pacients i acompanyants en les problemàtiques de caràcter social derivades de la seva estada o de la seva malaltia i participa en diferents activitats de l’hospital.

Una de les aportacions es realitza en el Comitè de malalties minoritàries, que es reuneix mensualment. Les malalties minoritàries (MM), també anomenades rares, són un grup molt nombrós integrat per més de 7.000 condicions clíniques que tenen una baixa prevalença en la població

La presència del treballador social permet incorporar la visió de la continuïtat en l’atenció sociosanitària i d’enllaç amb la xarxa social de suport.

El Consejo General del Trabajo Social (CGTS) s’ha adherit al Documento de recomendaciones para la búsqueda de soluciones en el ámbito de la senfermedades raras que inclou un seguit de recomanacions amb mesures i solucions pràctiques per defendre,promoure i millorar la situació que pateixen les persones afectades per aquestes malalties. S’ aposta per l’abordatge integral per el que s’ha signat  conveni de col·laboració per la millora de la formació dels professionals.

Per el seu interés afegim el Documento marco para el trabajo social en enfermedades raras, publicat per la Junta de Andalucia al 2011.

A Catalunya,cal fer referencia a la Federació catalana de malalties minoritàries FECAMM  formada per associacions sense ànim de lucre que lluiten contra malalties minoritàries.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.