Prendre consciència i fer-ho present: Abús i Maltractament vers les persones grans

El Dia Mundial de la Presa de consciència de l’Abús i el Maltractament vers les Persones Grans  , establert per la Xarxa internacional per a   la Prevenció del Maltractament a la Gent Gran (INPEA), i que se celebra cada 15 de juny, té l’objectiu  d’incrementar la consciència   pública  sobre  la violència i l’abús contra la gent gran, i també de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l’abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l’atenció de la comunitat internacional.

Els professionals de la salut hi tenen un paper molt importat, ja que sovint s’enfronten a situacions de maltractament de manera explícita o implícita amb indicadors de risc, que alerten sobre aquest fenomen.La necessitat que les situacions de maltractaments es facin visibles resulta un pas necessari per a poder abordar aquest fenomen i poder ajudar a les persones que el pateixen.

Anna Pujol, treballadora social del Centre d’Atenció Primària Can Pantiquet a Mollet Est ha estat entrevistada a Vallès Visió i s’ha fet ressò d’aquest Dia Mundial. També ha acudit al programa Fem Salut de Ràdio Mollet, junt amb les treballadores socials del Pades Quintilia Garcia i Clementa Fernández de l’Hospital de Mollet, per remarcar la importància de parlar sobre la detecció i abordatge de les situacions de maltractament en vers les cures de les persones grans.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.