Quan sumar multiplica: Projecte d’Intervenció comunitària intercultural (ICI)

Amb una nodrida participació catalana s’ha celebrat, a finals de maig, el Congreso Activos para la salud comunitaria organitzat per la Escuela Andaluza de Salud Pública de Granada.
L’objectiu ha estat compartir coneixements sobre com promoure la salut i el benestar amb les persones i poblacions,buscant les millors evidències, experiències i accions orientades a la revitalització de la promoció de la salut, la ” causa de les causes ” i els actius  pel benestar.

Entre altres aportacions dels professionals de  l’Institut Català de la Salut  ens fem ressò de la presentació del  Projecte d’Intervenció Comunitària intercultural (ICI)  , que resumeix el procés comunitari que es porta a terme a Santa Coloma de Gramenet, i que fou presentat per Montse Jara, treballadora social del Centre d’Atenció Primària Santa Rosa i Laia Tordera tècnica  comunitària del Projecte de la Fundació Integrament.


Aquest procés comunitari  compta amb tres protagonistes: les institucions, els recursos professionals i la ciutadania. De la suma de tots tres actors s’ha construït un diagnòstic compartit i consensuat la Programació Comunitària Intercultural del territori, abordant els reptes i problemàtiques, i transformant la relació dels recursos sanitaris amb la comunitat.

Per saber una mica més podeu consultar  la presentació prèvia.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.