Treball social de casos i contextos d’intervenció.

Els professionals del treball social desenvolupen les seves funcions en una multiplicitat de situacions i contextos. Els treballadors socials de la Gerència Territorial de Girona van assistir, el passat mes de maig, al curs      “Procediment i procés en la construcció     del context”.

Aquest curs, que  també es va   realitzar  a Barcelona el passat octubre,  neix   d’una investigació en què la docent, la Dra. Josepa Cardona, es pregunta com es construeixen els contextos d’intervenció dels professionals del treball social, com a resultat d’un procés que recull aspectes  tant del  problema   que motiva la intervenció   com de   la   solució, i que  es planteja en els primers contactes entre el professional i l’usuari.

La formació s’adreça a l’abordatge del treball social de casos, als contextos d’intervenció, orientats a generar processos de canvi, incorporant la dimensió ètica i utilitzant l’entrevista com a tècnica fonamental en el procés d’ajuda.

Josepa Cardona es Doctora per la Universitat de les Illes Balears (UIB), Diplomada en Treball social, Psicòloga i Mediadora familiar. Professora titular de l’Escola Universitària  de l’Àrea de Treball Social i Serveis Socials de la UIB. Co-Directora del Màster en Mediació de Conflictes Familiars, civils i mercantils de la UIB.

La seva tesis doctoral ” La definición del contexto de intervención en el trabajo social de casos” va ser guardonada, el 2014,  amb el I Premio e Internacional de Investigación e Innovación,en el marc del Congreso Internacional de Facultades y Escuelas de Trabajo Social.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS, hospitals ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.