Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple

“La vida amb EM” és el lema, avui 31 de maig, del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, per reivindicar, recordar i donar suport a les persones que pateixen aquesta malaltia.

L’Esclerosi múltiple és un dels trastorns neurològics   més comuns com a   causa   de discapacitat en persones joves. El passat 25 de maig, més de 70 professionals, la majoria treballadors socials però també metges, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i infermeres, van acudir a la I Jornada d’atenció al pacient d’esclerosi múltiple realitzada a l’Hospital  Germans Trias i Pujol.

L’objectiu de la jornada va ser compartir coneixements des de la mirada sanitària i social en l’atenció a les persones afectades i els seus familiars i recollir actualitzades experiències a territori, com la que ens va avançar en aquest blog en 2015 la Dolors Fuguet treballadora social sanitària al CAP El Masnou i a Ocata. Aquesta experiència mostra com, des de l’atenció individualitzada, es pot generar una acció comunitària, com el grup d’acció social REMEM, els beneficis de la qual depassen els propis afectats i les seves famílies (com l’adequació dels accessos a la platja realitzades per l’Ajuntament).

 

Es va comptar amb la veu de persones afectades per la malaltia i de les associacions que s’han creat. Una d’elles” Treball de Vida”, va fer aquest dissabte una campanya de sensibilització a Sant Adrià de Besos, on tenen la seva seu.

També hi ha altres experiències a la Metropolitana Nord, com el grup que es va impulsar des treball social del CAP Badia del Vallès en 2011 i que actualment és l’Associació d’esclerosi múltiple del Vallès Occidental (AEMVOC )amb voluntat de ser referents a la zona.

Accediu a les presentacions de la jornada

M ªAntònia Rocabayera,Referent de l’àrea de treball social Metro Nord

Josep Farrés, Director del CAD 09 Badalona

Emma Flores.Responsable SEVAD BSA

M.Josep Caldés,Centre d’Autonomia Personal Sírius.Departament de Treball, Afers Socials i Família

Associació Treball de Vida

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.