Consens català sobre avaluació i tractament del pacient postictus

S’incorpora a la biblioteca del blog el document Consens català sobre avaluació i tractament del pacient postictus . Ha estat consensuat per societats científiques catalanes amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és donar a  conèixer l’adequat seguiment de l’ictus en l’àmbit de l’Atenció Primària per millorar  la qualitat de vida del pacient i la del seu entorn.

Analitza en diferents apartats els principals problemes posteriors a sofrir un ictus i com tractar-los de forma adequada: canvis en la funcionalitat,  canvis en  la mobilitat, espasticitat, dolor, canvis en la comunicació, disfàgia, incontinència, trastorns de l’ànim, deterioració cognitiva, família, cuidadors, conducció de vehicles i funció sexual.

Pepita Rodríguez, treballadora social sanitària de l’Àmbit Barcelona Ciutat, hi aporta el paper del treball social, analitzant el suport  social necessari, els recursos disponibles i el retorn a casa.


A Catalunya, l’ictus provoca més de 13.000 ingressos anuals i segueix sent la primera causa mèdica de discapacitat: el 45% dels afectats tindrà una discapacitat moderada-greu, a més que cada any 17 milions de persones sofreixen un ictus i una de cada sis ho sofrirà al llarg de la seva vida.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.