Hospigam una experiència d’intervenció grupal a l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació de la Vall d’Hebrón

A principis d’aquest mes de maig Barcelona ha acollit la primera edició de Healthio

Healthio ha permès conèixer solucions per les necessitats  sanitàries  actuals a través   de les últimes novetats proporcionant respostes reals als    innovadors    i    als   creadors   de noves tecnologies. Ha   estat      un    esdeveniment interactiu amb activitats sobre la innovació a sanitat i ha comptat amb participants de tots els àmbits i perfils sanitaris, que han unit esforços per apropar els seus projectes als pacients.

Ens fem ressò  de  la presentació  “Intervenció grupal, una  eina  d’atenció  integral als pacients” a càrrec de Conxita Peña,  treballadora social  i actualment  Coordinadora d’Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón HUVH.

Iniciat l’any 2006, amb Hospigam, els treballadors      socials   apliquen   el tractament  psicosocial  utilitzant  la tècnica del grup socioterapèutic  per dotar els pacients amb ictus

d’eines de superació de la discapacitat i preveuré l’aïllament   social,   fent    possible expressar les necessitats i sentiments davant la malaltia i la discapacitat. Procura un espai de cura basat en la relació entre iguals que ajuda a millorar la percepció de la qualitat de vida.

Han participat més de 40 pacients. en 5 grups amb una  durada aproximada de 8 mesos.

 

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hospitals ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.