Unitat d’Expertesa de la Síndrome de Sensibilització Central de Girona

Coincidint amb el dia 12 de maig,  Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fàtiga Crònica , valorem l’aportació del treball social a la Unitat d’Expertesa de la Síndrome de Sensibilització Central ubicada a Girona.

En la  majoria  dels  pacients  que  arriben a  la Unitat  Expertesa (UE) la   malaltia   ha   afectat directament  les  seves esferes  laborals, familiars i afectives i molt sovint els hi ha provocat  símptomes depressius i d’ansietat associats.Podem   dir que la clínica de  totes dues malalties repercuteix de forma important en tots els aspectes socials.

El  treballador  social  sanitari  és un  professional  clau en   el procés que   contribueix a l’abordatge   integral, aportant  l’expertesa en   la  dimensió social (en la  valoració de necessitats, factors i circumstàncies que condicionen el tractament i la seva recuperació) i ajudant als afectats a desenvolupar les  seves  capacitats de manera  que això  els  permeti resoldre els problemes de vida quotidiana condicionats per la malalatia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.