Genogrames familiars. Una eina bàsica en Treball Social

Les treballadores socials d’atenció primària de Lleida i l’Alt Pirineu aprofundeixen en el coneixement per la gestió dels casos socials amb la formació   Anàlisis  de  Genogrames Familiars des de la Psicogenealogia per a la gestió de problemes socials.

Cristina Milian, autora de Guia per a professionals del servei d’urgències de suport psicosocial en situació d’últims dies i morts sobtades , és la responsable de fer la formació.

El genosociograma realitzat sobre diverses generacions pren la forma d’un arbre

genealògic i   permet  indicar, de manera  visual,  els   grans  moments  de   vida  d’una família. És una de les eines més utilitzades pel professional del Treball Social i també una eina de lectura utilitzada en Psicogenealogia.

La Psicogenealogia   ajuda a  prendre    consciència  de les influències   que  la nostra  família  exerceix sobre nosaltres  i mostra   com els  comportaments  de  cada persona estan profundament marcats pel seu context familiar.

Anne Schützenberger, autora de referència, estableix el principi de l’existència en cada una de les nostres   famílies de regles  de  fidelitat i d’un  sistema  de “comptabilitat” tàcit, que registra els deutes que queden per resoldre, els capítols no tancats de la nostra història i que   condicionen   el paper   de cada un    de nosaltres i les nostres   obligacions   familiars. Aquests   vincles  complexos  es  posen en  joc   en  moltes situacions  en  què la  salut està compromesa i cal una reorganització familiar.

Amplificar  l’anàlisi   dels  genosociogrames  integrant el llenguatge  de la  Psicogenalogia s’inscriu en l’àrea del treball social clínic

 

 

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.