Lectures per Sant Jordi

Carme Rovira, treballadora social sanitària d’atenció primària de l’Àmbit Barcelona és una de les autores del llibre “Prácticas del Trabajo Social Clínico” que s’ha presentat aquest mes a Barcelona.
És una obra col·laborativa en què onze autors raonen sobre qüestions relacionades amb les teories i les pràctiques del treball social clínic(TSC). S’analitzen els models teòrics que sustenten les pràctiques clíniques, la construcció del context en la intervenció professional i el diagnòstic en TSC. Es descriuen diferents models de pràctica clínica en contextos professionals diferents i en atenció a persones amb problemes diversos: centres de salut mental, atenció primària de salut, serveis socials.
Amaya Ituarte, autora de “Procedimiento y Proceso en Trabajo Social Clínico” (1992) coordina aquesta obra en la qual també participen Càndid  Palacín ,

Josefa Cardona, Jonathan Regalado, Mª José Lozano, Inmaculada Asensio, Juan Manuel Herrera, Dolores de Pedro,Eva Garcés i Josefa Fombuena, treballadors socials reconeguts que combinen experiència en pràctica clínica,recerca, docència i publicacions.

M. Mercè Rico, treballadora social sanitària del CAP Manlleu és una de les autores del
document “Atenció a les persones amb malestar emocional relacionat amb condicionants socials a l’Atenció Primària de Salut” (2016). El document va ser elaborat per un grup de treball multidisciplinari constituït pel Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP). Aquest grup de treball, anomenat Grup de Reflexió i Acció (GRA), s’emmarca en el projecte SEPAC (Suport Emocional a Persones Afectades per la Crisi) impulsat per la Fundació Congrés Català de Salut Mental, que també ha promogut i dirigit grups de reflexió i acció en l’entorn comunitari.

El trobareu a la biblioteca del blog  al costat d’altres lectures molt   recomanables per Sant Jordi.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.