Parlem d’afectes i sexualitat

foto-rts

El darrer número de la RTS – Revista de Treball Social ens parla d’afectes i sexualitat, aquest és un tema important per a completar la mirada integradora dels treballadors socials sanitaris. Amb l’objectiu d’acompanyar les persones en la millora del seu benestar psicosocial, explorem les seves necessitats de suport, econòmiques, d’habitatge, relacionals… però poques vegades ens plantegem les necessitats sexuals d’aquestes persones.
Com viuen la seva sexualitat algunes persones amb malalties cròniques? I les parelles cuidadores de persones amb demència? Quin espai d’intimitat tenen les persones institucionalitzades? Com aborda aquest tema el fill adult amb gran dependència que conviu amb la seva mare?

És possible que no ens hàgim plantejat mai aquestes preguntes, també és possible que tot i acudir-se’ns les hàgim desestimat per considerar-les inadequades o incòmodes, però la sexualitat i la necessitat d’afecte ens conforma com a persones i per tant són aspectes que haurien d’estar incorporats al nostre Treball Social en salut.
És molt recomanable la lectura d’aquest número de la RTS que inclou articles centrats en els joves, les dones, els homes, la gent gran i les diferents formes d’expressió de les identitats sexuals.

Podeu consultar un dels articles en angles i tota la revista en castellà.

The documentary Yes, we fuck !”  deals with the sexuality of people with disabilities. In addition to contributing to generate a collective mindset where these people’s bodies are presented as eager and desirable, the process of creating te project has been a meeting place with other activisms related to the corporality. The article describes the six stories that comprise it, deepening in the one dealing with sexual assistance, showing similarities and differences with other sex workers and linking it with the right to independent life.

Versió en castellà

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.