Procés d’atenció social a Salut Mental. Una experiència d’èxit impulsada des del Centre de Salut Mental d’adults de Granollers

El Programa de suport social en salut mental a la xarxa primària social i sanitària” csma-granollersendegat a Benito Menni Centre de Salut Mental de Granollers de Germanes Hospitalàries l’any 2015, va rebre, el passat desembre, el primer premi a la Categoria de Gestió Assistencial de pacients en el marc de la setena edició dels Premis d’Innovació i Gestió que atorga La Unió Catalana d’Hospitals.

Elena Sánchez, treballadora social del CASM i responsable del programa explica que l’objectiu és evitar la duplicitat de les intervencions socials, el trànsit de pacients pels diferents serveis i la desvinculació dels usuaris que són tractats a salut mental. El garanteix el procés d’atenció social de 3 nivells de la xarxa    d’assistència social: treball social atenció primària social, treball social sanitari atenció primària de salut, treball social sanitari especialitzat en salut mental ofereint una atenció veritablement integral i holística, facilitant el contínuum assistencial en pacients amb trastorn mental sever (TMS).

En aquest treball en xarxa, entre nivells i diferent proveïdors, hi ha participat treballadors socials sanitaris de l’ICS  del EAP de Les Franqueses del Valles- Granollers Nord, i EAP del Vall del Tenes.serveis-socials-granollers-nordserveis-socials-llica-de-vall

“Els resultats de l’experiència mostren una gestió dels casos en temps real i de forma paral·lela al tractament mèdic, una major eficiència en la detecció de necessitats socials de pacients tractats i un augment en la satisfacció de pacients,familiars i professionals d’altres serveis”, apunten des de la institució sanitària.
Aquests bons resultats permeten escalar  l’experiència a altres zones del territori.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.