Memòria d’activitat assistencial Institut Català de la Salut 2015

MEMORIA 2015L’Institut Català de la Salut (ICS) és l’empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya amb gairebé 39.000 professionals.

Els hospitals que gestiona l’ ICS, tant els terciaris d’alta tecnologia (Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Tries) com els quatre hospitals de referència territorial (Arnau de Vilanova, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Verge de la Cinta de Tortosa) i l’hospital comarcal (Viladecans), així com en bona part dels 286 equips d’atenció primària (EAP) tenen presència de treballador social configurant una plantilla de 235 professionals.
La nostra missió és treballar per la integració dels aspectes socials en l’atenció a la salut i per l’abordatge dels problemes socials /psicosocials que poden incidir i/o interrompre el procés d’atenció a la salut.

El focus de l’atenció assistencial s’orienta especialment a aquelles situacions on la confluència social i sanitària requereix més atenció, i per tant, a partir d’un treball proactiu especialment a l’atenció primària, podem focalitzar l’atenció en les persones més vulnerables d’aquesta confluència al llarg de tot el procés d’atenció.

Treballem amb factors de risc social (persones que viuen soles, persones amb suports precaris i/o inestables, situacions sobrevingudes,..) i situacions de salut identificant els nivells de risc social que requereixin intervenció tant a l’inici de les malalties com en situacions més avançades, sovint complexes.

L”estratificació dels grups de morbiditat ajustats (GMA), que és un sistema d’agrupació de morbiditat desenvolupat en el nostre entorn sanitari i que permet classificar les persones ateses en grups homogenis a partir dels seus problemes de salut, permet identificar quines persones probablement requeriran més necessitats assistencials i orientar la tasca per fer un bon acompanyament a les persones i a les seves famílies, conjuntament amb l’equip, la resta d’actors del sistema sanitari i la xarxa de benestar.

En la memòria d’activitats de l’ICS que s’acaba de presentar es pot veure que les TS dels EAP han realitzat l’any 2015 380.175 visites (1539 al dia) ,amb un augment des de l’any passat en les visites no presencials (11,6% respecte al 2014) telemàtiques i telefòniques).

Aquí podeu consultar la memòria i aprofitem per convidar-vos a visitar la biblioteca, ja que hem incorporat nou material.

http://www.gencat.cat/ics/infocorp/memoria2015/ICS2015/index.html

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Institut Català de la Salut i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.