Determinants Socials de la Salut

logo pla

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el  Pla de Salut 2016-2020. És l’instrument de referència per a totes les actuacions públiques que haurà de seguir la Generalitat en aquests cinc anys per millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Un objectiu que el Govern vol assolir reforçant un sistema sanitari públic, universal, just i centrat en les persones.

Pla de Salut

Destaquem que el document compta com a novetats  la priorització de l’abordatge dels determinants socials de la salut a través de dues vies: consolidant l’enfocament interdepartamental i contemplant actuacions preferents sobre poblacions socialment més vulnerables, així com el reforç de l’àmbit de la salut pública.

El nou Pla de Salut contempla disminuir les desigualtats socials en indicadors com ara els bons hàbits de vida, l’excés de pes o de percepció de bona salut , posant especial atenció en l’atenció a col·lectius sensibles i fixa fins a 28 objectius de salut avaluables anualment
Es fa emfàsi en nou àrees de salut: infants i adolescents vulnerables; gent gran i discapacitat; salut mental; malalties minoritàries; malalties transmissibles; aparell locomotor; aparell respiratori; sistema vascular, i càncer.

Presentació Pla de Salut 21-07-16

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Institut Català de la Salut i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.