Punt de Voluntariat a Santa Coloma de Gramenet: Una experiència d’èxit

El passat 20 de maig es va celebrar a Barcelona el 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat i una de les experiències que varen ser presents, i que ens en fem ressò en aquesta entrada, mostra el fruit del treball en xarxa per i amb les persones: l’experiència del Punt de voluntariat a Santa Coloma de Gramenet.

Una experiència que aquest desembre passat, va celebrar el 10è aniversari mitjançant un acte públic al teatre Segarra de la ciutat on es va reunir totes les entitats participants i més de 1000 voluntaris per tal d’agrair, reconèixer i lloar tota la tasca que realitzen.

El voluntariat en l’atenció primària de salut de Santa Coloma de Gramenet va sorgir de les inquietuds de les treballadores socials que en aquell moment, l’any 1993, estaven treballant als centres d’atenció primària de l’ICS de la ciutat.
L’objectiu del projecte era organitzar un grup de persones voluntàries, veïnes de la ciutat, que poguessin donar resposta a les necessitats que es detectaven dins de les actuacions de l’Equip d’Atenció Primària, com ara aquells pacients inclosos dins del programa d’atenció domiciliaria. El grup inicial va partir de 25 persones, la majoria dones , amb edats entre 18 – 25 anys i 55 – 70 anys.

En els anys següents es començaren a fer sessions de treball amb totes les entitats de la ciutat que tenien o treballaven amb persones voluntàries. Fruit d’aquest intens treball en xarxa es va veure  la necessitat de coordinar les iniciatives socials per tal de poder-les promocionar i donar-les a conèixer a la resta dels ciutadans, a més de facilitar l’accés dels voluntaris als projectes solidaris que ja es desenvolupaven en les diferents entitats socials. El resultat va ser el Punt de Voluntariat de Santa Coloma de Gramenet, Inicialment compost per 10 entitats i que avui ja en suma 29.

descarga

Així doncs, el Punt de Voluntariat és un servei de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet creat per promoure i canalitzar la participació solidaria en la construcció d’una ciutat més inclusiva i justa, mitjançant les entitats socials que comparteixen i treballen amb aquest objectiu.

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.